Την έναρξη των εργασιών κήρυξαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, σε μια λαμπρή τελετή παρουσία πολιτικών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.
ομορφα λογια δημητρης γιωτης στιχοι
αγγελοπουλος βαιος
O πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσίο του New York Times Athens Democracy Forum. Πηγή CNN Greece
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για τις αξίες του σύγχρονου πολιτισμού που έχουν όπως είπε τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα, το Ρωμαϊκό πολιτισμό και τον χριστιανισμό και που στο επίκεντρό τους είναι ο άνθρωπος και η αλληλεγγύη. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η αλληλεγγύη είναι η βασική αξία στην ιδρυτική διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία και στηρίζεται η αρχή της Eνωμένης Ευρώπης.
ημερομηνιεσ υποβολησ φορολογικων δηλωσεων 2014
Οι απειλές για τον πολιτισμό μας
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε επίσης ότι ο πολιτισμός σήμερα αντιμετωπίζει τρεις σοβαρές απειλές.
Πρώτον την τρομοκρατία, δεύτερο το φασισμό και το λαϊκισμό τα οποία είναι συχνά αποτελέσματα της κρίσης και που μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε ότι τα φαντάσματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου δεν έχουν εξαφανιστεί, και τρίτον την επικυριαρχία του οικονομικού στοιχείου επί του θεσμικού. Η λογική ότι οι αγορές μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς κανένα φραγμό, δημιουργούν κίνδυνο για το κοινωνικό κράτος και υπονομεύουν τον κοινωνικό ιστό, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Το New York Times Athens Democracy Forum μας δίνει τη δυνατότητα να συζητήσουμε όλα αυτά και να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό μας, κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Στην ομιλία του ο κ. Κόφι Ανάν είπε πως πρέπει να παραδεχθούμε ότι η δημοκρατία παγκοσμίως σήμερα, δέχεται αμφισβήτηση και υποχωρεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους θεσμούς και στις κυβερνήσεις. “Η οικονομική κρίση έχει δώσει στους πολίτες την αίσθηση ότι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις απειλούνται από τα οικονομικά συμφέροντα” είπε ο κ. Ανάν. Στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας θα πρέπει να κάνουμε τις δημοκρατίες μας πιο αποτελεσματικές με λιγότερη γραφειοκρατία, να σταματήσουμε τη διεύρυνση των ανισοτήτων και να δώσουμε χώρο στους νέους ανθρώπους και στις μειονότητες και τέλος να καταστήσουμε τη δημοκρατία νικήτρια σε αυτή τη μάχη κατά την οποία οι εχθροί της ξοδεύουν εκατομμύρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου