Στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ταϊλάνδη 2018 που πραγματοποιήθηκε στην Σανγκάη, οι κινέζοι καλοφαγάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τέσσερις ποικιλίες ταϊλανδέζικου ντούριαν προκειμένου να εκφράσουν την προτίμησή τους για την γεύση, τη μυρωδιά και την εμφάνιση. Το φεστιβάλ προσέλκυσε περισσότερους από 50 εκθέτες. Εκτός από τα φρέσκα ντούριαν, προϊόντα όπως κέϊκ με ντούριαν, και καφέ από ντούριαν έτυχαν θερμής ανταπόκρισης. Χάρη στη δημοτικότητα των φρούτων αυτών στην Κίνα, η Ταϊλάνδη σκοπεύει να εισαγάγει φέτος περισσότερες ποικιλίες φρούτων στην κινεζική αγορά.
σταυροι προτιμησης εκλογες 2015
Η Ταϊλάνδη παράγει τέσσερις κύριες ποικιλίες ντούριαν. Το Monthong, γνωστό και ως το «χρυσό μαξιλάρι», είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία στην κινεζική αγορά οι καταναλωτές της οποίας είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν περισσότερες γεύσεις.
γευμα πλουσιο σε υδατανθρακες
«Τα ντούριαν έχουν καλύτερη γεύση όταν είναι ώριμα. Τα ανώριμα έχουν μία ξινή γεύση ενώ τα πολύ γινωμένα είναι πικρά και μυρίζουν κρασί» λέει ένας καταναλωτής-εραστής των εξωτικών αυτών φρούτων.
Παρά το τρομακτικά σκληρό κέλυφός του, που μοιάζει λίγο με εκείνο του σκαντζόχοιρου, το δύσοσμο αυτό φρούτο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη θερμοκρασία και απαιτεί ειδική φροντίδα για τη μεταφορά του. Σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου, το 5 με 10% των ντούριαν θα χαλάσει όταν εκτεθεί στον ήλιο για δύο ώρες. Ακόμη και σε σταθερή θερμοκρασία 13 βαθμών Κελσίου ένα ντούριαν μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο μόνο για 10 ημέρες. Ωστόσο χάρη στα σύγχρονα ειδικά διαμορφωμένα μέσα μεταφοράς τα ντούριαν φθάνουν στην Κίνα μέσα σε 120 ώρες από την συγκομιδή τους.
θωμας φωτιαδης
Γιατί το «Φρούτο του Δράκου» μαγεύει τους τουρίστες του Μεξικού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου