«Όμως υπάρχουν και καλά νέα» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωδυναμικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Ζούρος, ο οποίος και παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα από το σεισμολογικό σταθμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας απολιθωμένου δάσους Σιγρίου Λέσβου.
σταροβας στην υγεια μας 2016
Όπως υποστηρίζει, «ο μηχανισμός γένεσης της σεισμικής δόνησης των 5 Ρίχτερ σήμερα στις 15:48:15 δείχνει ότι η διάρρηξη έγινε σε ένα εφελκυστικό ρήγμα με ΒΔ διεύθυνση. Όλες οι σεισμικές δονήσεις της ακολουθίας της 6ης Φεβρουαρίου η δραστηριότητα της οποίας συνεχίζεται προκλήθηκαν από την διάρρηξη εφελκυστικών ρηγμάτων τα οποία όμως δεν φαίνεται να έχουν την δυνατότητα γένεσης μεγαλύτερων μεγεθών σεισμών από 5.3 έως 5.5 Ρίχτερ. Σε αντιδιαστολή με την μεγάλη ρηξιγενή δομή του Αδραμυτίου η οποία έχει διεύθυνση ΔΝΔ-ΑΒΑ».
Οι ειδικοί φοβούνται μήπως και η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο πάντα στην ακτή της Μικρασιατικής Τρωάδας απέναντι από τη Μυτιλήνη, ενεργοποιήσει το μεγάλο σεισμικό ρήγμα του Αδραμμύτιου που έχει δώσει στο παρελθόν καταστροφικούς σεισμούς έντασης μέχρι και 6,8 Ρίχτερ.
ασεβεια αποφθεγματα
ντερλι ντερλι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου